Agrifood

Agrifood als de oplossing voor een wereld in transitie

Nederland staat voor een aantal stevige maatschappelijke uitdagingen zoals een duurzame voedselvoorziening, de energietransitie, de grondstof- en eiwittransitie, en de gezondheid van mensen. Uitdagingen die je alleen in gezamenlijkheid op kan lossen en waardoor dit typische netwerkvraagstukken zijn. 

Typische klantvragen

  • Hoe formuleren we een nieuwe strategie dat ons in staat stelt in te spelen op de huidige (maatschappelijke) uitdagingen?
  • Hoe vinden we een oplossing voor de transitievraagstukken die spelen in onze regio en welke netwerkpartners kunnen we betrekken om dit met ons vorm te geven?
  • Hoe kunnen we onze toegevoegde waarde als organisatie, bedrijf, keten, cluster of netwerk goed scherp krijgen?

Onze belofte

Als Rijnconsult ondersteunen we al 20 jaar bedrijven en organisaties in agrifood bij de transitie naar een duurzamere voedsel-, grondstof en energievoorziening. Wij vormen de stille kracht achter deze veranderingen en brengen visie, verwondering in combinatie met “vuile handen”. Altijd vanuit een onafhankelijke rol en vanuit verschillende invalshoeken. Zo bieden we hulp bij het ontwikkelen van ketens en netwerken, het inrichten van de organisatie, het leiding geven aan mensen en bij het maken van toekomstplannen. Wij helpen daar waar nodig maar streven er altijd naar het netwerk of de organisatie zelfstandig verder te laten gaan.

Onze adviseurs bewegen zich door het bedrijfsleven en het hele maatschappelijke middenveld, zoals zorg, gemeentes, real estate en in het onderwijs. Daardoor zijn wij in staat snel de juiste kennis en ervaring te mobiliseren en meerdere perspectieven met elkaar te verenigen en in te brengen.

'Rijnconsult heeft ons laten inzien dat organisch veranderen en een goede afstemming meer oplevert dan een 4-jaren plan met deadlines en targets' - Laanboompact

 

Ons aanbod
 

 


meer weten contact

 

Rijnconsult leestip

De opdracht:Begeleid Plantion bij de ontwikkeling van haar visie op 2025 en vervolgens het strategische (...
Door:
Henk Folkerts
De vraagHet besef dat de aarde onze levensstijl niet langer aankan, neemt steeds meer toe. Veel organisaties...
Door:
Evelien van Gijzen
De vraagEiwitten vormen een belangrijke bouwsteen in ons dagelijks voedingspatroon. Momenteel consumeren we een...
Door:
Evelien van Gijzen
Eind 2019 presenteerde Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, zijn Green Deal. Het...
Door:
Henk Folkerts, Huub Torremans