Keten- en Netwerkleiderschap

Of iemand een effectieve leider is in een ketensamenwerking of een netwerkorganisatie is van veel factoren afhankelijk. Er werd veel over geschreven en ook wij doen er onderzoek naar. De uitkomsten van dat onderzoek liggen nog niet op de mat, maar dat zal niet lang meer duren. Of onderstaand plaatje op basis van dat onderzoek moet worden aangepast zijn we benieuwd naar. Het plaatje kwam tot stand op basis van de ervaringen van Rijnconsult in de praktijk.

netwerkleider

Wij bieden leiderschapsontwikkeling aan als onderdeel van het dagelijks werk gecombineerd met vaardigheidstrainingen, e-learning en on the job observatie met feedback. Over een periode van 3 – 6 maanden plannen we een aantal korte bijeenkomsten die een hoge impact hebben en persoonlijk op maat zijn. De basis is steeds evalueren van de praktijk, reflecteren en continu verbeteren/ ontwikkelen.

Is iedereen geschikt om keten- of netwerkleider te zijn? Nee! We ontwikkelden een leadership assessment dat speciaal is toegespitst op het herkennen van potentieel en ontwikkelmogelijkheden.

Rijnconsult leestip

In tijden van verandering is stevig leiderschap noodzakelijk. De enorme uitdagingen en paradoxale ontwikkelingen...
Door:
Jeroen Schouten
Op 7 oktober 2016 organiseerde Rijnconsult een symposium over leiderschap in netwerken. Diverse sprekers deelden...
Door:
Ernst-Jan Reitsma