Casper Lagas

De kern in mijn opdrachten is mensen betrekken bij wat de organisatie wil bereiken, ze enthousiasmeren en met elkaar verbinden. Of het nu om leren en ontwikkelen gaat, een team weer overeind laten komen of het herontwerpen en implementeren van bedrijfsprocessen. Mens en organisatie, control en out-of-the box, patronen benoemen en aanspreken. Met humor. Ik bereik zinvolle en duurzame resultaten door het samen te doen, zonder dat ik het overneem, en door te werken met respect voor het kunnen binnen de organisatie. Hier krijg ik energie van. Dit doe ik nu ruim 25 jaar in gezondheidszorg, onderwijs en zakelijke dienstverlening, met professionals, managers en bestuurders.

Geniet van

Met bestaande bouwstenen iets bouwen wat nog niet eerder zo gebouwd is. Door nieuwsgierig en leergierig te zijn nieuwe inzichten opdoen en blijven ontwikkelen. ‘Puzzelen’ op iets, het onderzoeken en ontrafelen. En ondertussen vindingrijk blijven en regelmatig reflecteren. Ik deed vroeger al niets liever: met Lego bouwwerken creëren, samen met m’n broers. Tijdens het mountainbiken ervaar ik deze ook intens: alsmaar in contact blijven met m’n lijf, de bike, het terrein, m’n fietsmaten. Voel ik mezelf niet hou ik het niet vol. Geen contact met de bike en ik ga op m’n b*k. Even het terrein uit het oog verliezen en ik overschat mezelf. En zonder fietsmaten geen steun en lol.

Talent in

Leren en ontwikkelen, verandervraagstukken, organisatie- en teamdynamiek, herontwerpen en implementeren bedrijfsprocessen, programma- en projectmanagement.