Webinar Wonen en Zorg 25 april 2022 - Video opnames

Hoe bestuurlijk optimisme te verbinden met lokaal ondernemerschap?

We willen allemaal dat mensen ‘langer thuis’ blijven als ze zorg nodig hebben. Maar door het scheiden van wonen & zorg worden de financiën krapper. Hoe werkt dit in het (regionale) samenspel tussen beleidsmakers, bestuurders en praktijk? In een webinar met doorgewinterde bestuurders als Erik Gerritsen en Eppie Fokkema gaan we hierover in gesprek met lokale ondernemers als Wiel Derikx en Monique Hageman. 

Op 25 april 2022 hebben wij het webinar gehouden en kunnen jullie hieronder de hele opname of de compilatie bekijken door op het beeld te klikken. In het gesprek tussen adviseurs van Rijnconsult en Atrivé, de sprekers en de deelnemers aan het webinar, streven we naar meer begrip voor de partijen in het speelveld, een leerervaring voor allen en hopen we te komen tot een gezamenlijke statement over wat er wel mogelijk is in het samenwerken rondom wonen en zorg.

Bekijk het hele webinar 

webinar wonen en zorg geheel

 


Bekijk de compilatie

Video Webinar Wonen & Zorg

 Meer informatie over de sprekers:

  • Erik Gerritsen, voorzitter van de Raad van Bestuur van woningcorporatie Ymere, hiervoor secretaris-generaal bij VWS, bestuurder in de jeugdzorg en gemeentesecretaris Amsterdam.
  • Eppie Fokkema, voorzitter Raad van Bestuur van Archipel (ouderenzorg), voorheen wethouder en directeur bestuurder van Atrivé (adviesbureau met specialisatie in wonen).
  • Wiel Derikx en Monique Hageman, beiden bestuurslid van Samen Zorgen Huis Leudal – een grassroot benadering van het vraagstuk waarin gewoon een oplossing voor het lokale probleem wordt gevonden. ‘Als jullie het niet doen, dan doen we het zelf wel’.

Interesse om te sparren hierover?

De adviseurs van Rijnconsult en Atrivé zijn goed ingevoerd in samenwerkingsvraagstukken in de werelden van zorginstellingen, woningcorporaties en gemeenten. Zij faciliteren vanuit deze ervaringen het gesprek. Wil je ook sparren over dit onderwerp? Wij denken heel graag mee!

Neem vrijblijvend contact met ons op