Organisatieadvies

Van oorsprong zijn wij organisatieadviseurs. In 1978 zijn wij ontstaan vanuit de verzelfstandiging van de interne adviesafdeling van AKZO. Hierdoor zit niet alleen het adviseur zijn in ons bloed, maar ook ons besef dat langdurige relaties van belang zijn. Wij lopen niet weg voor de resultaten en effecten van ons werk.

Rollen adviseur, interimmer en coach lopen steeds meer door elkaar

In de praktijk zien wij de rollen van adviseur, interim manager en coach steeds meer door elkaar lopen. Veel van onze opdrachten zijn niet meer als exclusieve adviesopdrachten te kwalificeren. Een Management Development programma staat vaak in het teken van een cultuurverandering. Het ontwerpen van nieuwe processen en structuren gaat vaak gepaard met het ter plekke met betrokkenen implementeren van de vernieuwingen. Een gesprek met een opdrachtgever over een inhoudelijk project heeft vaak ook een individueel coachend karakter.

Wat is een goede adviseur?

Adviseren is in onze overtuiging ook een ambacht. Je leert het primair door het te doen samen met collega’s en hierop continu te reflecteren. Naast interne professionalisering op het gebied van adviesvaardigheden hebben veel van onze collega’s een opleiding gevolgd bij het SIOO, de VU of het IOD. Ons lidmaatschap van de Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) waarborgt de kwaliteit van onze basis.