Rijnlands Organiseren

Rijnlands organiseren

Premier Rutte noemde het huidige regeringsbesluit Rijnlands en het VNO-NCW koos voor Rijnlands 2.0 (Ondernemen voor brede welvaart). Dat het Rijnlands gedachtengoed, de principes en de waarden in ons DNA zitten wordt steeds duidelijker. De uitdagingen waar we met z’n allen voor staan kunnen we alleen oplossen met ruimte voor ieders belangen, voorkeuren en werkwijzen. En het Rijnlands gedachtengoed staat al eeuwen garant voor coöperatieve en federale samenwerking met het vizier op duurzame oplossingen voor de langere termijn.

DeLimes en Rijnconsult werken nauw samen om klanten te ondersteunen die Rijnlands willen organiseren. En waarom zou je dat niet willen als blijkt dat Rijnlandse organisaties goedkoper, wendbaarder, effectiever en leuker zijn om in te werken!

Rijnconsult Business Review - Rijnlands organiseren

De Rijnconsult Business Review begon in 2010 als een eenmalige uitgave met een zelfverzekerde knipoog naar de Harvard Business Review. Elke editie dagen we onszelf uit om vanuit een nieuw perspectief te reflecteren op ons advieswerk. Deze keer met als thema Rijnlands organiseren. Het derde boek van Rijnlander pur sang Jaap Peters met als titel Intensieve menshouderij is inmiddels bijna twintig jaar oud, maar actueler dan ooit. De snelheid en samenkomst van transities in energie, voeding, wonen, diversiteit, digitalisering en democratie leggen de beperkingen bloot van de klassieke top-down georiënteerde lijnorganisaties. In deze Rijnconsult Business Review laten we zien hoe het anders kan. We hebben niet op alle vragen een antwoord, maar we kunnen wel laten zien hoe diverse klanten van ons in de zorg, het onderwijs en de overheid de principes van Rijnlands organiseren in de praktijk brengen.
 

Download digitale versie

In gesprek over Rijnlands organiseren

Samen met vele klanten en relaties van ons hebben we Rijnlands organiseren verder uitgediept. Onder leiding van Rijnlander pur sang Jaap Peters en een aantal van onze adviseurs in de vorm van diverse workshops. Met elkaar bespraken we de uitdagingen en kwamen we tot handvatten voor het vormen van eigenaarschap en wat er nodig is aan cultuur- en gedragsverandering voor een betere verankering. 

Bekijk verslag van onze Rijnlands organiseren workshops en de infographic

Sparren over Rijnlands organiseren?

Uitgelicht