Rijnlands Organiseren

Rijnlands organiseren

Bij Rijnlandse organisaties staat de professional centraal. En waarom zou je dat niet willen als blijkt dat Rijnlandse organisaties goedkoper, wendbaarder, effectiever en leuker zijn om in te werken!

De uitdagingen waar we met z’n allen voor staan kunnen we alleen oplossen met ruimte voor ieders belangen, voorkeuren en werkwijzen. En het Rijnlands gedachtengoed staat al eeuwen garant voor samenwerking en duurzame oplossingen voor de langere termijn.

Het Rijnlands gedachtengoed, de principes en de waarden zitten in ons DNA. De ervaringen die we in de afgelopen 45 jaar hebben opgedaan passen we vervolgens weer toe bij onze klanten. Daarin werken we nauw samen met Jaap Peters, thought lader op het gebied van Rijnlands organiseren. 

Neem contact op

Rijnconsult Business Review - Rijnlands organiseren

De Rijnconsult Business Review begon in 2010 als een eenmalige uitgave met een zelfverzekerde knipoog naar de Harvard Business Review. Elke editie dagen we onszelf uit om vanuit een nieuw perspectief te reflecteren op ons advieswerk. Deze keer met als thema Rijnlands organiseren. Het derde boek van Rijnlander pur sang Jaap Peters met als titel Intensieve menshouderij is inmiddels bijna twintig jaar oud, maar actueler dan ooit. De snelheid en samenkomst van transities in energie, voeding, wonen, diversiteit, digitalisering en democratie leggen de beperkingen bloot van de klassieke top-down georiënteerde lijnorganisaties. In deze Rijnconsult Business Review laten we zien hoe het anders kan. We hebben niet op alle vragen een antwoord, maar we kunnen wel laten zien hoe diverse klanten van ons in de zorg, het onderwijs en de overheid de principes van Rijnlands organiseren in de praktijk brengen.
 

Download digitale versie

Handvatten voor Rijnlands organiseren

Samen met vele klanten en relaties van ons hebben we Rijnlands organiseren verder uitgediept.in de vorm van diverse workshops. Onder leiding van auteur en thought leader op gebied van Rijnlands organiseren Jaap Peters, en een aantal van onze adviseurs. Met elkaar bespraken we de uitdagingen en kwamen we tot handvatten voor het vormen van eigenaarschap en wat er nodig is aan cultuur- en gedragsverandering voor een betere verankering. 

Bekijk verslag van onze Rijnlands organiseren workshops en de infographic

Sparren over Rijnlands organiseren?

Uitgelicht