kantoor

typisch rijnconsult

Onze overtuiging is dat organisaties alleen nog relevant zijn als zij goed zijn in samenwerken. Alleen dan kan een organisatie impact hebben op de maatschappelijke uitdagingen waarvoor ze staat. Denk daarbij aan de transities op het gebied van energie, voedsel, duurzaamheid, diversiteit en in het sociale domein. Onze dienstverlening richt zich meer en meer op het vormgeven van die samenwerking en wat dat betekent voor mens, organisatie en netwerk. Binnen de muren van de organisatie samenwerken met en tussen afdelingen en daarbuiten in ketens en netwerken.

Rijnconsult verkozen tot beste management adviesbureau

Wat doen we?

Inmiddels bestaat ons bureau al meer dan 40 jaar en zit samenwerking in ketens & netwerken in het hart van onze organisatie. Samenwerking vormt ook het overkoepelende gedachtengoed voor de vraagstukken waar je graag bij ondersteunen op het gebied van Strategie, Processen, Besturing en Inrichting, Leiderschap en Mens- en Teamontwikkeling. Voor deze vraagstukken hebben wij inmiddels een jarenlange track record opgebouwd in sectoren als Binnenlands Bestuur, Zorg, Agri & Food, Real Estate, Onderwijs en het bedrijfsleven.

Wie zijn we?

Rijnconsult is in 1978 opgericht als verzelfstandiging van de interne adviesafdeling van AKZO. Dit maakt co-creatie binnen een langdurige relatie met onze klanten voor ons vanzelfsprekend. Inmiddels zijn wij gevestigd in Utrecht en hebben wij ook met werving- en selectiebureau Rieken & Oomen een 'pied-à-terre' in Maastricht. Wij zijn een zelfstandige BV met een platte structuur. Een tweehoofdige directie heeft de leiding over het bedrijf.

Bijzonder aan Rijnconsult is dat alle medewerkers (zowel adviseurs als ondersteuning) mede-eigenaar zijn door het bezit van certificaten. Dit in tegenstelling tot de klassieke hark. We waarborgen de wendbaarheid van ons organisatieadviesbureau door een kern van adviseurs in dienst te combineren met een ruim netwerk aan specialisten. Hierdoor kunnen we onze klanten altijd maximale kwaliteit bieden.

Ook werken bij Rijnconsult waar iedereen mede-eigenaar is en maatschappelijke impact telt?

Onze kernwaarden

Onze werkwijze: RoadMapp

De RoadMapp is een tool die Rijnconsult graag gebruikt om samen met organisaties grote vraagstukken op te lossen. De RoadMapp is een compleet platform (analoog en digitaal) met ongekende mogelijkheden. Het medium brengt iedereen met elkaar in dialoog, waar ze ook zijn en met hoeveel groepen ook tegelijk. Heel handig in deze tijd van hybride werken! Zo wordt het oplossen van grote vraagstukken leuk en wordt iedereen gehoord.

Bekijk de demo        Maak een afspraak

Onze mensen

Alle adviseurs hebben allemaal een stevige theoretische achtergrond in bedrijfskunde, bestuurskunde als ingenieur of als sociaal wetenschapper, maar wij zijn meer van de concrete vraagstukken. We kennen de Koninklijke routes, maar weten dat olifantenpaadjes in de praktijk liever worden bewandeld. Wij zijn ervan overtuigd dat iedere organisatie, hoe commercieel ook, ooit is begonnen vanuit een maatschappelijke ideologie. Veel organisaties zijn het zicht hierop kwijt. Wij helpen graag deze weer in beeld te krijgen en te vertalen naar mensen, strategie, systemen en structuren. Onze kennis en ervaring met de maatschappij delen we graag via bijvoorbeeld publicaties en door onze contacten met elkaar in contact te brengen.

Samen maken we het werkend!

Opdrachtgevers waarderen onze gedrevenheid en menselijke benadering. Daardoor bouwen we vaak zeer langdurige klantrelaties op en krijgen we een 8,4 als gemiddelde klantwaardering. Dat is de verdienste van onze adviseurs, die in staat zijn om heel pragmatisch complexe situaties begrijpelijk te maken. Zij staan ook voor jou klaar om samen op zoek te gaan naar uw oorspronkelijke doelen om deze vervolgens gezamenlijk te realiseren. 

Rijnconsult verkozen tot beste management adviesbureau

Onze Rijnconsult Business Reviews