young professionals

Young Professionals

Rijnconsult Young Professionals is een club talentvolle starters die bij organisaties werken aan impact. Mensen waarvan je een glimlach op je gezicht krijgt als je ze spreekt. De energiebommen waarover nog lang nagepraat wordt.

Dat betekent dat de young professionals die bij ons werken het leuk vinden om te ontdekken waar hun kwaliteiten liggen en om deze in sneltreinvaart te ontwikkelen.

Onze opdrachtgevers zijn op zoek naar deze energie. Ze hebben vraagstukken die om daadkracht en een frisse blik vragen, in organisaties die het leuk vinden (of nodig hebben) dat er een gecontroleerde wervelwind door het systeemplafond trekt.

Opdrachtgevers en young professionals vinden elkaar in de intrinsieke motivatie om iets te veranderen in de wereld.
In control van je eigen ontwikkeling en de verandering om je heen.

Wat kun je verwachten als opdrachtgever?

 • Onze young professionals laten plannen van papier af komen en brengen organisaties in beweging.
   
 • Dat doen ze als proces- of projectmanagers, of als junior verandermanagers bij maatschappelijke organisaties.
   
 • We werken in sectoren waar Rijnconsult al jaren ervaring heeft, zoals de zorg, overheid & woningcorporaties, aan actuele thema’s zoals duurzaamheid, digitale transitie en sociale zekerheid.
   
 • Onze young professionals gaan voor de glimlach op je gezicht. Zijn licht idealistisch en willen werken aan maatschappelijke impact. De energiebommen waarover nog lang nagepraat wordt.

Wie ben jij als young professional?

Je bent net gestart met werken, of gaat dat nog doen, maar er is zoveel leuks en interessants. Je weet dat je iets wil bijdragen aan de grote uitdagingen van deze tijd. Maar welke organisatie het beste bij je past, of waar jouw grote talenten liggen? Dat moet je nog ontdekken.

Profiel

 • Je bent in staat om mensen te enthousiasmeren en te activeren om met elkaar een klus te klaren, vastlopers los te trekken, leiderschap tonen
 • Energiek, een tikkeltje eigenwijs, maar goed coachbaar, (zelf)reflectief en flexibel

  Daarnaast:
 • Heb je een succesvol afgeronde academische opleiding en laat je zien dat je initiatief durft te nemen
 • Je bent gedreven om aan klussen te werken de die wereld een betere plek maken 
 • Je werkt vanuit de bedoeling en houdt goed overzicht

Hoe ziet het young professional programma eruit?

We bieden alle young professionals een driejarig programma waarbij je vier dagen in de weer bent met mooie opdrachten bij toonaangevende klanten. Binnen deze opdrachten krijg je direct de vrijheid en verantwoordelijkheid om impact te maken. De vijfde dag staat in het teken van gezamenlijke trainingen, inspiratiesessies, persoonlijke ontwikkeling en het samen runnen van de organisatie.

De eerste twee jaar staan in het teken van het ontwikkelen van je vaardigheden, competenties en het leren kennen van de markt. Het derde jaar krijg je de vrijheid om te investeren in jouw persoonlijke specialisme, ambitie en droom.

Waar bestaat het opleidingsprogramma uit?

Elke vrijdag strijken we allemaal neer op het thuishonk waar we een divers en inspirerend opleidingsprogramma volgen. Je moet dan denken aan:

 • Gastsprekers en bedrijfsbezoeken zoals:
  • een gemeentesecretaris die komt vertellen over zijn ervaringen bij een grote gemeente
  • een zorgbestuurder over innovaties in de zorg
  • een bezoekje aan het COA of het Ministerie van Binnenlandse Zaken
 • Een aantal magische opleidingsmodules zoals:
  • Veranderkunde, gegeven door ervaren change consultants
  • Omgaan met druk, gegeven door een topsportcoach
  • Diverse vaardigheidstrainingen zoals presenteren, storytelling, agile werken, design thinking
  • Daarnaast is er ook ruimte voor kennisdeling en intervisie.

1. Vakinhoudelijke ontwikkeling

Het leren kennen van verschillende maatschappelijke organisaties, thema’s en rollen in de projecten. Door het doen van leuke opdrachten en door inspiratie op te doen van gastsprekers en bij bedrijfsbezoeken. In organisaties bij:
-    (Semi)overheden
-    Zorgorganisaties
-    Woningcorporaties 

2. Ontwikkeling van competenties

Door trainingen en workshops te volgen gericht op het aanleren van specifieke vaardigheden. Naast het volgen van trainingen krijg je ook de mogelijkheid om mee te bouwen aan de organisatie. Dat betekent dat je medeverantwoordelijk wordt voor de marketing, werving en selectie of acquisitie. Het is maar net waar jouw ontwikkelbehoefte ligt. Je ontwikkelt competenties op het gebied van:
-    Projectmanagement (Agile, Design Thinking)
-    Verandermanagement
-    Organisatieontwikkeling

3. Persoonlijke groei

We weten dat er in de eerste jaren veel op je afkomt. Daar willen we je bij ondersteunen. Hoe zorg je ervoor dat je in de huidige tijd de condities creëert om het beste uit jezelf te halen en je daarin niet voorbij te lopen. Waar krijg jij energie van en hoe organiseer je dat voor jezelf? Daarvoor hebben we een begeleidingstraject en diverse coaches: 
-    Energiemanagementtraject
-    Persoonlijke coach
-    Ervaren veranderconsultants 

Masterclasses

Jaarlijks houden we een aantal Masterclasses over diverse onderwerpen op het gebied van  organisatieadvies en veranderkunde. Deze worden gegeven door onze meest ervaren Rijnconsult collega's op dat gebied. Zo leren we van elkaar. Graag stellen we een beperkt aantal plaatsen voor onze masterclasses nu ook beschikbaar aan jonge professionals. 

Agenda 2022
 

·       3-jun                 Veranderkunde

·       30-sep              Strategie 

·       25-nov             Kepner Tregoe: probleemanalyse
 

Geef je op voor de gratis Masterclasses

Sparren met onze experts?