Courtyard

Vacature

Junior/ medior adviseur Binnenlands Bestuur

Zin om als organisatieadviseur gemeenten te adviseren over samenwerking met andere overheden, waterschappen en sociaal werkbedrijven te begeleiden bij organisatieontwikkeling en gemeenten voor te bereiden op de omgevingswet? Zomaar een dwarsstraat van ons advieswerk in het binnenlands bestuur. Daarnaast is het overigens mogelijk om uitstapjes te maken naar andere sectoren. Wij zoeken twee nieuwe collega’s met een hart voor de publieke sector als versterking van ons team binnenlands bestuur; professionals met 2-7 jaar werkervaring als extern organisatieadviseur, intern/bestuursadviseur of projectmanager.

Wat houdt het werk in

Als adviseur ben je verantwoordelijk voor uitvoering van opdrachten en draag je bij aan de acquisitie. Dit doe je zowel zelfstandig als samen met andere adviseurs uit ons team of ons bureau. Daarnaast werk je met je teamleden aan vakinhoudelijke ontwikkeling, marketing en groei van de adviespraktijk. 

Werken bij Binnenlands Bestuur

We werken veel in teamverband, ook met collega’s van andere bureaus en zelfstandig gevestigde adviseurs. Adviseurs die bij ons komen werken kiezen bewust voor een middelgroot gerenommeerd bureau waarvan ze mede-eigenaar worden, om de liefde voor het ambacht terug te vinden, te werken aan hun persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling en samen te werken met andere adviseurs.
 
Rijnconsult heeft een stevige focus op het binnenlands bestuur, maar is ook actief in zorg, agri-food, real estate en onderwijs. Mensen die bij ons werken vinden het leuk om ook af en toe in andere sectoren te adviseren. Naast organisatieadvies is Rijnconsult onder het label Rieken & Oomen actief op het gebied van interim-management en werving en selectie. Klanten waarderen ons advieswerk met een 8,4.

Wat vragen wij van jou?

Om succesvol invulling te kunnen geven aan deze functie zijn de volgende competenties belangrijk:

 • Je bent ondernemend, gedreven, onafhankelijk in je mening, hebt een stevige, originele persoonlijkheid en lef.
 • Je bent een prettige persoon om mee te werken en je blijft jezelf ontwikkelen.
 •  Je bent inhoudelijk sterk en krijgt mensen in beweging en zaken voor elkaar, ook op commercieel gebied.
 • Specifiek voor de medior collega verwachten we dat je over een eigen netwerk van potentiele opdrachtgevers beschikt of het talent hebt om een netwerk op te bouwen.
 • Je hebt een academische en bij voorkeur bedrijfskundige en/of bestuurskundige opleiding afgerond.

Wat bieden wij jou?

 • De mogelijkheid om bij te dragen aan de ontwikkeling en vernieuwing van het Nederlandse binnenlands bestuur.
 • Een warm welkom in ons team en een prettige samenwerking in een ambitieuze en informele professionele omgeving.
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid.
 • Een aantrekkelijke wisselende functie in een werkgebied dat het hele land bestrijkt.
 • Samenwerking en kennisuitwisseling met andere teams binnen Rijnconsult.
 • Een marktconform salaris met goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden.
 • Ruime mogelijkheden voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling en support om jezelf te ontwikkelen.
 • Rijnconsult is eigendom van haar medewerkers, als je in dienst komt heb je de mogelijkheid om ook mede-eigenaar te worden en te delen in de winst.
 • Diversiteit. Bij Rijnconsult kun je jezelf zijn en jezelf blijven. Onderlinge verschillen zijn voor ons een bron van inspiratie.

Wat kun je nog meer van ons verwachten?

Wij werken hard en vinden een gezonde werk-privé balans belangrijk. Er heerst een informele team-sfeer. Enthousiasme en initiatief worden erg gewaardeerd. Wij zijn een plek waar je alle ruimte en support krijgt om jezelf te ontwikkelen. Ook sluit je je aan bij ons team binnenlands bestuur. Rijnconsult is lid van de raad van Organisatie Adviesbureaus (ROA). Alle medewerkers zijn mede-eigenaar van Rijnconsult. Iedereen krijgt de kans om een deel van Rijnconsult te kopen. De winst verdelen wij aan het eind van het jaar met z’n allen. Dat vinden wij wel zo eerlijk.

Naast de diverse opdrachtgevers bieden we je ook inspirerende collega's en uitgebreide (secundaire) arbeidsvoorwaarden met aandacht voor jouw wensen. We zijn een kennisintensieve organisatie waar leren en professionele ontwikkeling belangrijke aspecten zijn van jouw loopbaanpad bij ons. In dat kader neem je deel aan (interne) trainingen, zowel gericht op soft skills als vakinhoudelijk. Daar hoort ook bij dat je je in kunt zetten voor verschillende netwerken, diversiteit, innovatie en/of recruitment als onderdeel van jouw functioneren in onze organisatie.

Een perfecte match?

Ben je enthousiast? Solliciteer dan direct door je motivatiebrief met CV te sturen. Mail deze naar henriette.vanlente@rijnconsult.nl. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Tjin Bremer, 06-51837070. Als je CV en motivatie aansluiten op ons profiel maken wij graag nader kennis. In dat gesprek neem jij de ruimte om te onderzoeken of Rijnconsult bij je past en doen wij dat ook. Daarna volgen 1 à 2 sollicitatiegesprekken met collega’s op kantoor, een dag met een assessment en een persoonlijke business case, en tenslotte een arbeidsvoorwaardengesprek.

Ook werken bij een bedrijf waar iedereen mede-eigenaar is en maatschappelijke impact telt?

Uitgelicht