Aardgasvrije bedrijventerreinen - online mini-congres 13 aprilSamen met Enodes organiseren wij op 13 april om 15.30 uur een mini-congres voor gemeenten over aardgasvrije bedrijventerreinen. Hoe kun je de samenwerking tussen gemeente en het bedrijfsleven vormgeven?

Binnen de transitievisie warmte, gaan steeds meer gemeenten aan de slag met hun bedrijventerreinen. Deze terreinen aardgasvrij maken, vergt van de gemeente dat zij een langdurige samenwerking aangaat met de lokale ondernemersvereniging of bedrijfskring. Hoe pakken gemeenten die samenwerking aan? Hoe besturen zij het proces en hoe blijft het gemeentebestuur in verbinding met de bedrijven? En wanneer een consortium van bedrijven wil investeren in infrastructuur, zoals een smart-grid, kan van de gemeente verwacht worden dat zij mee-investeert?

Sprekers

Jochem Boeke is consultant energie in duurzaamheid bij Enodes. Hij ontwikkelt realisatieplannen voor aardgasvrije bedrijventerreinen. 

Boris Gooskens is algemeen directeur van Rijnconsult en adviseur bij het Kennis- en Leerprogramma van het Programma Aardgasvrij Wijken. Hij adviseert overheden over de organisatie- en governance-vraagstukken rond de energietransitie 

Meld je via onderstaande button aan. Deelname is kosteloos. Na aanmelding, sturen wij je de link van de meeting. Wij verheugen ons erop je te ontmoeten tijdens ons mini-congres op 13 april 2021!