Professioneel Adviseren voor interne adviseurs

U bent intern adviseur en wilt tijdig ingeschakeld worden bij een project. U wilt uw expertise inzetten om tot een zo goed mogelijk advies te komen. En wilt dat uw bijdrage serieus wordt genomen en dat uw advies wordt overgenomen.  

U bent klant van de adviseur en u wilt samenwerken met een proactieve adviseur die met kort en bondige adviezen komt waar u iets mee kunt.

In onze training trainen wij de interne adviseur, maar betrekken ook de leidinggevende en/of klant bij het leerproces. Wij helpen u professioneel en effectief te adviseren op basis van gelijkwaardigheid. Wij werken altijd met eigen casuïstiek en werken vanuit de persoon. Waar ligt uw kracht en hoe kunt u deze zo effectief mogelijk inzetten. 

Alleen door de trainingsinhoud te verbinden aan de praktijk kan een training effect hebben.

Een training bestaat meestal uit meerdere dagen met telkens een 3 of 4 weken tussenruimte. Tussen de trainingsdagen vragen wij deelnemers te oefenen met behandelde materie.  De leidinggevende vragen wij deelnemers te stimuleren met het oefenen van nieuw gedrag.

Onderwerpen die in de training voor kunnen komen:

 • Principes van effectief adviseren
 • Vergroten van de acceptatie van het advies
 • Keren van het gesprek; het gesprek loopt stroef, wat kan je dan?
 • Jezelf leren kennen als adviseur; hoe zet je jouw kwaliteiten zo goed mogelijk in.
 • Wanneer start je adviesopdracht en hoe neem je je klant mee in die opdracht?
 • Effectief beïnvloeden, hoe doe je dat?
 • Ieder mens kijkt met haar/zijn bril naar de werkelijkheid. Wat zijn jouw normen en waarden en wat betekent dat in de interactie met een ander?
 • Gebruik van adviesstrategieën en omgaan met weerstand
 • Het geven van een advies in presentatie of een schriftelijk kort en bondig advies

In company

Deze training wordt alleen in-company verzorgd. In een persoonlijk gesprek komen wij tot een maatwerktraining passend bij uw vraag.
Wilt u meer weten? Neemt u dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 030-2984250 of via secretariaat@rijnconsult.nl

Thomas Kilmann  Verandermanagement
Elke adviseur heeft een voorkeur qua adviesstijlen. Thomas Kilmann heeft een model bedacht waarin  eigen belang versus andermans belang wordt gezet. In de mix ontstaan dan 5 stijlen. Een effectieve adviseur...
Pitchen
Als adviseur word je vaak gevraagd om je voor te stellen als je een nieuw project opstart. Dat lijkt een routine vraag maar als het goed doet heb je daar het hele project voordeel van.
Omgekeerd interveniëren - Roos van Leary
De Roos van Leary is bij veel adviseurs wel bekend, gedrag van de opdrachtgever roept gedrag bij jou als adviseur op. Maar hoe doorbreek je dit? Dit filmpje geeft een handvat daarvoor.
Rijnconsult  Mindsets
Ben jij je bewust dat jouw kijk als adviseur  op een situatie niet per se de enige werkelijkheid is? Verplaats je ook eens in de blik van de opdrachtgever, wees nieuwsgierig naar het andere perspectief en...