Interview nieuwe zorgcollega Jacqueline

Graag stellen we onze nieuwe collega Jacqueline Kropman (MSc) aan je voor. Jacqueline is half januari als senior-adviseur Rieken & Oomen op Werving en Selectie komen versterken. Zij gaat zich, onder meer binnen de zorg, inzetten op executive search voor (interim) directeuren, bestuurders en toezichthouders.

Jacqueline heeft een passie voor het ontwikkelen & het verbinden van mensen én organisaties. Dit wordt ondersteund de mooie combinatie van haar gedragskundige/agogische én bedrijfskundige achtergrond, vanuit Business & Society perspectief. Vanuit deze masterstudie is zij afgestudeerd in Operationele Excellence GGZ en Onderwijs en Zelforganisatie binnen de Zorg.

De eerste 10 jaren van haar loopbaan heeft Jacqueline gewerkt als adviseur Arbeid en Organisatie voor grote landelijke arbodiensten alwaar de strategische HR-activiteiten waren gericht op het realiseren van duurzame inzetbaarheid van medewerkers binnen profit en non-profit. Vervolgens heeft zij gedurende 2 jaar met diverse grote gemeenten, vastgoedpartijen en ondernemers PPS samenwerkingsvormen ontwikkeld en succesvol tot uitvoering mogen brengen. In de tussenliggende jaren heeft zij onder meer binnen het management gewerkt voor de woningcorporaties en (semi) overheid.

De afgelopen 15 jaren liggen haar ervaringen met name binnen het hoger (verander) management in Zorg en Behandelingsorganisaties (GGZ, VG, VV&T en ziekenhuiszorg). Zij kent hierdoor de zorgsector van binnenuit. Anderhalf jaar vóór haar stap naar Rieken & Oomen, heeft Jacqueline zich als zorgondernemer in de ouderenzorg mogen inzetten om aanvullende Mantelzorg (of informele zorg) als een volwaardig professioneel product in 7 Limburgse gemeenten te positioneren. Deze stap was (mede) gemotiveerd vanuit haar eigen ervaringen, waar ze als mantelzorger voor haar dementerende moeder tegenaan liep. De mooie en hartverwarmende ervaringen van de cliënten maakten aantoonbaar dat, langer thuis wonen voor kwetsbare ouderen, door maatwerk te leveren wel degelijk verantwoord en plezierig kan verlopen. Ook dat met primair de focus op Care de zorgkosten daadwerkelijk kunnen worden gereduceerd en mantelzorgers daadwerkelijk kunnen worden ontlast. Ook is zij trots op de winst dat de medewerkers, weer terug bij hun ‘de bedoeling’ van de zorg weer plezier in het werk beleefden.

De Rode draad van de kennismaking is toch écht de brede kijk die ze heeft op mensen, drijfveren, organisatorisch vlak, sectoren en haar jarenlange ervaring in het werk met verschillende regio- en netwerk- samenwerkingen. Jacqueline leest ze graag en ze sport veel, Yoga, Fitness, skiën, golf en het lopen van lange tochten, laatste zal nauw verwant zijn aan het feit dat ze geboren Nijmeegse is.

De aanpak van Rieken & Oomen onderscheid zich ten opzichte van andere aanbieders. Rieken & Oomen is betrouwbaar, creatief, betrouwbaar, realistisch in de planning en levert u maatwerk. Bij kandidaten wordt breder gekeken dan alleen naar Cv’s, we kijken naar Kennen, Kunnen en Doen vanuit de verschillende diversiteitinvalshoeken. Wij kiezen voor deze insteek omdat onderzoek heeft aangetoond dat organisaties/afdelingen/teams met een divers samengesteld personeelsbestand innovatiever en creatievers en nemen betere besluiten kunnen nemen en hierdoor tot betere resultaten komen.

Jacqueline is verheugd om met haar kennis van de zorg én haar uitdagingen als senior-adviseur namens Rieken & Oomen nu aan de poort het verschil te mogen maken door middels verrassende en duurzame plaatsingen een bijdrage te mogen leveren aan de doelstellingen van (zorg) organisaties en de ambities van kandidaten.

Kennismaken met Jacqueline, haar profiel is te vinden op de website.

Profiel Jacqueline

Auteur

Afbeelding
Rogier Kelderman
Rogier Kelderman