samenwerkingmensen_0.jpg

Ons netwerk

Samenwerking zit in het hart van onze organisatie. Hiermee waarborgen wij de kwaliteit en ook de wendbaarheid van ons organisatieadviesbureau. Om onze klanten altijd maximale kwaliteit te kunnen bieden, combineren we onze ervaring met een ruim netwerk aan gespecialiseerde organisaties. Zo helpen we naast onze adviespraktijk organisaties bijvoorbeeld ook verder met onze eigen labels voor werving-, selectie en interim activiteiten en internationaal organisatieadvies.

Naast onze adviespraktijk helpen we organisaties ook verder met de bemensing via onze werving-, selectie en interim activiteiten van Rieken & Oomen. Al meer dan 30 jaar ervaring en zorgen voor verrassende matches met diversiteit voorop. 

Website Rieken & Oomen

JETZT koppelt young professionals met een sterke maatschappelijke drijfveer aan maatschappelijke opgaven/organisaties. Om plannen van papier te halen en/of projecten op of door te starten, als (deel)projectleider, rechterhand van een (programma)manager, of anderszins. Geen geadviseer, maar realisatiekracht. Van overleggen naar zichtbaar resultaat. Zij worden daarbij begeleid door senior adviseurs van Rijnconsult. JETZT is een initiatief van organisatieadviesbureau Rijnconsult.

Website Jetzt 

Sinds 2014 heeft Rijnconsult een apart team voor alle onderwijsvraagstukken. Dit team bestaat uit ruim 30 professionals waarvan een deel zelfs nog werkzaam is binnen het onderwijs. Voor complexe vraagstukken gericht op organisatieadvies, interim management en ict.  

Website onderwijs

Rijnconsult heeft de afgelopen 45 jaar veel ervaring op het gebied van Rijnlands organiseren opgedaan en dat passen we vervolgens weer toe bij onze klanten. Daarin werken we nauw samen met  de DelImes oprichter Jaap Peters. DeLimes is een netwerk van samenwerkende Rijnland-gidsen en een initiatief van Jaap Peters, Harold Janssen en Jurriaan Cals. Het netwerk begeleidt organisaties bij de realisatie van Rijnlands Organiseren.

Website DeLimes 

Op internationaal vlak ondersteunen wij je graag met organisatieadvies onder de vlag Integrated Consulting Group-Rijnconsult. Een joint venture dat is ontstaan na onze jarenlange samenwerking met het internationale adviesbureau ICG. Met meer dan 30 jaar ervaring en actief in elf landen.

Website ICG Rijnconsult

ImPower

Wij willen bijdragen aan het creëren van sociale waarde voor de maatschappij en een inclusieve samenleving en zijn daarom een samenwerking aangegaan met ImPower. ImPower ontwikkelt mensen via empowerment, training in coachvaardigheden en het leren gebruiken van hun eigen verhaal tot peercoaches.

Website ImPower

Voor onze assessments werken we samen met LabV.  Met deze samenwerking kunnen wij nóg beter en flexibeler inspelen op selectie-, loopbaan- en ontwikkelvraagstukken.

Website LabV

Blauw IJs is opgestart door onze voormalige collega Jordi de Vreede en gaat verder dan alleen de begeleiding bij het opstellen van een (organisatie)visie of een ontwikkelplan. Een succesvol advies is een advies dat betekenis krijgt in de dagelijkse praktijk. Vandaar dat zij vaak een rol invullen als programma- of procesmanager: ze helpen bij de plannen en visies en bij de uitvoering in de praktijk.

Website blauwijs

Om onze marktpositie verder te verstevigen, hebben wij een samenwerkingsverband met Atrivé.  Atrivé is op het terrein van wonen gespecialiseerd in onderzoek, advies, begeleiding, training en coaching. Hun klantenkring strekt zich uit van woningcorporaties tot overheden, huurdersorganisaties, zorg- en welzijnsorganisaties. 
 
Website Atrivé

Kwaliteit

 
ROA – Raad van Organisatie Adviesbureaus 

Het ROA-lidmaatschap stelt eisen aan onze bureauomvang, continuïteit, adviesterreinen en expertise. Door lid te zijn hanteren wij ook de transparante ROA voorwaarden en werken we volgens een heldere gedragscode en zijn we ook aanspreekbaar op ons handelen. 

ISO gecertificeerd

Onze kernprocessen zijn volgens de ISO-normering gecertificeerd. De CIIO Maatstaf is ontwikkeld vanuit de praktijk van een kennisintensieve organisatie en biedt houvast voor een inspirerend kwaliteitsmanagementsysteem.

RIM - Raad voor Interim Management

De brancheorganisatie Raad voor Interim Management (RIM) waar wij bij aangesloten zjn, werkt volgens bepaalde kernwaarden en de gedragscode garandeert kwaliteit in professioneel handelen en persoonlijk optreden. 

INK 

Wij zijn kennispartner van de stichting INK, deze stichting richt zich op het versterken van de kwaliteit van de bedrijfsvoering en doet dit aan de hand van het INK- managementmodel. 

Talent naar de Top

Met onze werving- en selectie activiteiten zijn wij lid van Talent naar de Top. Een stichting met het netwerk en advies voor organisaties die willen werken aan diversiteit en inclusiviteit.

Samenwerkingspartners