teamontwikkeling

PROFESSIONEEL ADVISEREN VOOR INTERNE ADVISEURS

Leergang Adviseren als Tweede Beroep

U bent intern adviseur en wilt tijdig ingeschakeld worden bij een project. U wilt uw expertise inzetten om tot een zo goed mogelijk advies te komen. En wilt dat uw bijdrage serieus wordt genomen en dat uw advies wordt overgenomen.  

U bent klant van de adviseur en u wilt samenwerken met een proactieve adviseur die met kort en bondige adviezen komt waar u iets mee kunt.

In onze training, gebaseerd op het boek ‘Adviseren als Tweede Beroep’ van Hannah Nathan, trainen wij de interne adviseur, maar betrekken ook de leidinggevende en/of klant bij het leerproces. Wij helpen u professioneel en effectief te adviseren op basis van gelijkwaardigheid. Wij werken altijd met eigen casuïstiek en werken vanuit de persoon. Waar ligt uw kracht en hoe kunt u deze zo effectief mogelijk inzetten.

Typische klantvragen

Alleen door de trainingsinhoud te verbinden aan de praktijk kan een training effect hebben.

Een training bestaat meestal uit meerdere dagen met telkens een 3 of 4 weken tussenruimte. Tussen de trainingsdagen vragen wij deelnemers te oefenen met behandelde materie. De leidinggevende vragen wij deelnemers te stimuleren met het oefenen van nieuw gedrag.

In company

Deze training wordt alleen in-company verzorgd. In een persoonlijk gesprek komen wij tot een maatwerktraining passend bij uw vraag.
Wilt u meer weten? Neemt u dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 030-2984250 of via secretariaat@rijnconsult.nl

Onderwerpen die in de training voor kunnen komen:

  • Principes van effectief adviseren
  • Vergroten van de acceptatie van het advies
  • Keren van het gesprek; het gesprek loopt stroef, wat kan je dan?
  • Jezelf leren kennen als adviseur; hoe zet je jouw kwaliteiten zo goed mogelijk in.
  • Wanneer start je adviesopdracht en hoe neem je je klant mee in die opdracht?
  • Effectief beïnvloeden, hoe doe je dat?
  • Ieder mens kijkt met haar/zijn bril naar de werkelijkheid. Wat zijn jouw normen en waarden en wat betekent dat in de interactie met een ander?
  • Gebruik van adviesstrategieën en omgaan met weerstand
  • Het geven van een advies in presentatie of een schriftelijk kort en bondig advies

Uitgelicht

Sparren met onze experts?