Interim Management

Soms heb je als organisatie extra versterking nodig;  interim management kan een passende oplossing zijn voor een tijdelijke situatie. Bij (on)verwachte reorganisatie, ter overbrugging van invulling van een vacature of voor het vlottrekken van een project. Een snelle inschatting van de vraag en een grondige selectie van een bekwame, beschikbare interimmer: Rijnconsult Interim Management!

Interim management met oog voor resultaat

Rijnconsult zet al meer dan vijfentwintig jaar interim management in om organisatorische en bestuurlijke vraagstukken op te lossen. Wij selecteren zorgvuldig ervaren interimmers die bewezen hebben organisaties verder te helpen met hun specifieke vaardigheden. Hierbij gaat oog voor mensen en resultaat samen: wij werken met bevlogen en inspirerende managers en projectleiders, met een brede kijk op zaken, gericht op pragmatische oplossingen. En natuurlijk verkennen wij uw vraag nader door een persoonlijke intake, waarin wij uw situatie en wensen in kaart brengen en vertalen naar de gewenste kennis en ervaring.

Schaduwmanagement
Kwaliteitsborging vindt gedurende de opdracht plaats door regelmatig schaduwmanagement vanuit ons adviesbureau. Onze expertise van ontwikkelingen in uw branche en onze veranderkundige kennis zetten wij in voor een optimaal, blijvend resultaat. Ruud Goijarts, momenteel actief via Rijnconsult binnen de bibliotheekbranche: “Door op gezette tijden te sparren met mijn schaduwadviseur zorg ik voor een kwalitatief goede uitvoering van mijn opdracht. Het houdt me scherp, levert mij en hierdoor ook de opdrachtgever meerwaarde. De te kiezen veranderaanpak, het tempo waarin ik aan de slag ga, de toekomstscenario’s samen met de aan te sturen teams: allemaal onderwerpen die zich lenen voor een goede afstemming achter de schermen.” 

Waarborging kwaliteit
Rijnconsult fungeert als klankbord voor de interimmer, maar tevens als partij die zorgt voor verankering van de gewenste verandering. Zo hebben we bijvoorbeeld trainingen geleverd om de interne adviesrol te versterken. Waarop de interim-manager weer verder kan bouwen richting een toekomstbestendige organisatie. In 2015 en 2016 is Rijnconsult gewaardeerd als een van de beste bureaus op het gebied van Interim Management volgens onderzoek van Management Team. Daarnaast werken wij nauw samen met onze zusteronderneming Werving- en selectiebureau Rieken&Oomen.

De 7 beloftes van Rijnconsult Interim:

1. netwerk van 2.000+ ervaren interimmers
2. binnen 2 werkdagen minimaal 3 geschikte kandidaten
3. inzet van ervaren schaduwadviseurs
4. specifieke sectorkennis en ervaring
5. aangesloten bij de Raad van Interim Management
6. hanteren kwaliteitseisen van NVP-sollicitatiecode
7. onze contracten zijn wet DBA-proof

Combinatie procedure Interim- vast

Een andere optie is de zogenaamde “combinatie procedure” waarbij wij eerst snel een interim-oplossing verzorgen, zodat er op een later moment, in alle rust en zorgvuldigheid, een vaste invulling voor de vacature gezocht kan worden. Onze adviseurs kunnen u als opdrachtgever hier een aantrekkelijk aanbod voor doen.

Binnen 2 werkdagen minimaal 3 geschikte kandidaten

>> Artikel Interim Management: Rijnconsult in top 15 beste adviesbureaus Interim Management

'Schaduwmanagement: klankbord voor de interimmer, kwaliteitsborging voor de opdrachtgever.'

RIM raad interim management

meer weten contact

Rijnconsult leestip

Een dag uit het leven van Jan-Willem van Stijn, partner Interim-ManagementHet leuke aan interim-management...
Door:
Jan-Willem van Stijn
Goede leidinggevenden zijn niet altijd beschikbaar, terwijl de behoefte daaraan wel bestaat. Dan is het een...
Door:
Jan Willem van Stijn
De inzet van interim-managers is niet meer weg te denken uit ons organisatielandschap. Tijdelijke ...
Door:
Jan-Willem van Stijn
Voorbeelden van mensen die wij hebben bemiddeld zijn een projectleider ketensamenwerking, ervaringsdeskundigen...
Door:
Jeroen Paul Nijmeijer
Interim management is al jaren een succesvolle dienst van Rijnconsult. Onderstaand artikel is over ons in ...
Door:
Consultancy.nl
Rijnconsult gebruikt nieuwe, door Belastingdienst goedgekeurde overeenkomstHet zal u niet ontgaan zijn: vanaf 1...
Door:
Jan-Willem van Stijn