Ontdek de 4 innovatieversnellers voor meer succes in je transitie

We staan voor complexe uitdagingen en vele transities, zoals de energietransitie, de eiwittransitie en de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. Om te overleven kun je als organisatie niet alleen maar focussen op winstgevende groei, maar gaat het vooral ook over duurzame groei. Dit vergt een andere visie, nieuwe manieren van (samen)werken, andere relaties en bewustzijn van de context en de samenleving waarin je je begeeft. Innovatie is hiervoor cruciaal, maar in de dagelijkse drukte komt het vaak op de achtergrond. Noodzakelijke innovatie die nodig is voor duurzame groei van de organisatie kan op verschillende obstakels stuiten, zoals beperkte middelen, inefficiënte processen, trage marktintroductie en culturele barrières.

De 4 succesversnellers

Om deze uitdagingen aan te pakken en toekomstbestendige groei te versnellen, zijn er verschillende oplossingen:

  • Het overwinnen van het gebrek aan middelen door een innovatiestrategie te ontwikkelen die aansluit bij de bedrijfsdoelstellingen. Dit omvat het prioriteren van ontwikkelgebieden en het gebruik van interne middelen of strategische partners. 
  • Het verbeteren van de efficiëntie van ideevorming en prioritering door een gestroomlijnd proces op te zetten dat ideeën omzet in uitvoerbare projecten. Dit omvat systematische ideeënvorming, evaluatie, prototyping en implementatie, evenals cross-functionele betrokkenheid.
  • Het versnellen van de marktintroductie door klantinzichten te gebruiken gedurende de hele innovatiecyclus.
  • Het overwinnen van culturele en structurele barrières door te focussen op groei en innovatie, en een omgeving te creëren die experimenten aanmoedigt en falen omarmt als een leerproces. Dit omvat ook het benutten van diverse perspectieven en meningen om innovatieve oplossingen te genereren.

Door deze benadering met de juiste tools toe te passen kun je groei van je organisatie  versnellen. 

Benieuwd hoe dit werkt? Gratis webinar  6 mei

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan ons webinar op 6 mei, waar we dieper zullen ingaan op deze uitdagingen en bruikbare oplossingen zullen verkennen. Reserveer uw plek voor het webinar 'Bedrijfsgroei ontgrendelen door innovatie: succes versnellen!' op onze website.

Meer info en inschrijven webinar innovation

Auteur

Afbeelding
Anneke Bergsma
Anneke Bergsma