Voedselbank Houten blij met donatie van 5.000 euro

Op zaterdag 21 december, tijdens de live uitzending van Houten FM in het Houten Huis, werd de Voedselbank niet alleen verrast met feestpakketten, maar ook met een donatie van 5000 euro. Ciska ten Hoeve, secretaris van Voedselbank Houten, die de cheque in ontvangst nam, was zichtbaar ontroerd door het grote bedrag: ‘We moesten naar een groter pand, omdat het andere pand te klein werd. Nu kunnen we van dit bedrag een heel jaar de huur betalen.’ 


Tussen kerst en kitsch
Het geld werd ingezameld bij een veiling 'tussen kerst en kitsch', gehouden voor en door de adviseurs, tijdens de jaarlijkse kerstlunch. Er werd van alles geveild, van een sneeuwbol tot schilderij, maar ook diensten zoals een wijnproeverij, een culinaire boottocht en persoonlijkheidsanalyses. De opbrengst wilden we graag aan een goed doel schenken in het kader van onze maatschappelijke activiteiten. Vanwege de verbondenheid met Houten, hebben wij voor de Voedselbank Houten gekozen.

Voedselbank Houten
Ook in Houten is armoede een steeds groter wordend probleem. Het aantal cliënten van de Voedselbank is in 2013 met 85% gestegen. En door de aanhoudende slechte economische omstandigheden wordt het de komende jaren naar verwachting alleen maar drukker. Om tegemoet te kunnen komen aan de stijging in vraag zal de voedselbank dit jaar een grotere ruimte moeten betrekken. De huur zal dan ook verdubbelen en de energiekosten eveneens. Voor het dragen van deze additionele operationele kosten is de Voedselbank nóg meer dan andere jaren afhankelijk van de steun van Houtense bedrijven en particulieren. Klik hier voor hun nieuwsbericht over de donatie.