top van de berg

Vitaliteit en veerkracht

Bij energiek en (duurzame) inzetbaarheid denken we meestal aan oudere medewerkers. Dat is jammer, want in de pers is nadrukkelijk terug te vinden dat vooral jonge mensen tussen 25 en 35 het zwaar kunnen hebben met hun werk. In zorg en onderwijs is sprake van veel uitval door burnout. Diverse mensen vallen uit door psychische problemen, maar ook door teveel in een korte tijd willen realiseren. De oplossing ligt in beter persoonlijk leiderschap dat rekening houdt met heel de mens en zijn of haar menselijke maat.

Typische klantvragen

Persoonlijk leiderschap gaat over “Energiek en geïnspireerd werken, ongeacht je leeftijd, hoe doe je dat”. Op basis van de MD trajecten en professionele ontwikkeling die we hebben begeleid ontwikkelden we een programma gericht op energie management en persoonlijke engagement (VOEL ENGAGEMENT).

De deelnemers leren in 2 trainingen van elk 5 dagdelen in balans te leven, gebruik te maken van de energie bronnen die we allemaal hebben en met minder energie meer werk aan te kunnen. Een uitgebreid 360 graden feedback instrument, een energie meting en on the job coaching maken deel uit van onze werkwijze. Maatwerk in en met de organisatie en juist niet, daarbuiten en apart van het werk. Dat verhoogt de kans dat wat mensen leren ook in het werk geïntegreerd raakt.

In een concreet voorbeeld werden 8 medewerkers genoemd als potentieel ‘afhaker’ of aan de rand van burnout. Door ons programma keerden 6 van hen terug in het werk, hadden veel meer energie en wisten meer in balans te functioneren. Na 3 jaar geldt dat nog steeds.

Uitgelicht

Sparren met onze experts?

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen?