Hoe speel ik het spel met de gemeente?

Heidedagen van Rijnconsult: momenten om kennis te delen via inspirerende dialogen met onze gastsprekers. Dit jaar verzamelden alle adviseurs zich letterlijk op de Brabantse hei, verleid door het thema ‘samenwerken met impact’. Met zo’n thema konden we het als bureau niet laten om onze klanten uit te nodigen om hun vragen op de heidagen in te brengen. Centrale vraag van onze gast, de directeur-bestuurder van een middelgrote woningcorporatie: wat kan of moet ik doen in het samenspel met nieuwe gemeentebestuurders om mijn resultaten te halen?

Zo volgde donderdagochtend een telefonische intake, op basis van een korte casusbeschrijving die vooraf was toegestuurd. Donderdagmiddag hadden we in ons groepje van een vijftal adviseurs de tijd en ruimte om aan de slag te gaan met de klantvraag. De directeur van de woningcorporatie had te maken met wisselingen van lokale bestuurders waarmee hij nauw samenwerkte in het behalen van de doelen die in de Woonvisie staan. De vorige wethouders waren ervaren in hun vak, hadden nauw contact met de raad en daarmee veel slagkracht in het beleid waar zij voor stonden. De ‘nieuwe’ wethouders hebben flink wat minder kilometers op de teller en zijn nog zoekende in de onderwerpen die voor hen prioriteit hebben binnen de portefeuille. Desondanks blijven de doelen in de Woonvisie hetzelfde en zijn de prestatieafspraken een uitdaging om te halen. Hoe ga je hier als directeur-bestuurder mee om? Hoe geef je podium aan het belang van de Woonvisie – juist voor de gemeente? Hoe blijf je focus houden op het behalen van de gezamenlijke doelstellingen? Antwoorden op deze vragen presenteerden we op vrijdagochtend, toen de directeur-bestuurders van de zes klantverhalen langskwamen. De reactie van de directeur van ‘ons’ klantverhaal na onze presentatie: “Dit moet ik allemaal even rustig op me laten inwerken.”

Deze en vijf andere klantverhalen op de hei maakten realiteit van het thema ‘samenwerken met impact’. Geïnteresseerd in onze aanpak naar aanleiding van dit klantverhaal? Benieuwd naar de ontwikkeling van deze casus? Neem contact op met Jan Treep of Jordi de Vreede. Een vervolggesprek staat inmiddels gepland bij desbetreffende woningcorporatie, uiteraard komen wij ook graag eens bij u langs!

Specialisten

Afbeelding
Jan Treep
Jan Treep
Afbeelding
Jordi de Vreede
Jordi de Vreede