Masterclass: rationeel denken bij probleemaanpak

Jaarlijks houden we een aantal Masterclasses over diverse onderwerpen op het gebied van organisatieadvies en veranderkunde. Voor en door onze eigen consultants. Graag stellen we onze masterclasses nu ook beschikbaar voor young professionals met 0-2 jaar werkervaring en master studenten. Hier zijn geen kosten aan verbonden. De eerstvolgende houden we op 25 november over probleemaanpak.

In een tijd van drukte en snelheid is vertragen zo gek nog niet. Zeker als het om hardnekkige problemen gaat. Tijdsdruk en stress leiden aantoonbaar tot tunnelvisie, situatie blindheid en raden naar oorzaken. Soms gaat dat goed en werkt de gekozen oplossing. In meer gevallen herhalen we dezelfde fouten en kiezen voor de verkeerde oplossingen (populaire mogelijkheden).

In die gevallen kan het goed werken om de emoties te temperen en impulsieve ingevingen even te parkeren. Wat is er precies aan de hand en waaruit blijkt dat? Is er überhaupt wel een probleem? Wie zegt dat? Hoe kom je van gelijk hebben naar gelijk krijgen? En hoe kies je de beste oplossing of set van oplossingen?

De heer Heineken zei eens tegen mij dat hij vrijwel altijd gelijk heeft en dat hij de stafafdelingen heeft om dat te bewijzen.

Als adviseur en interim functionaris sta je regelmatig voor vraagstukken waar iedereen wat van vindt en vooral ook welke oplossing de beste is. Jou wordt dan gevraagd een advies te geven. Hoe onderbouw je een advies op een rationele en onderbouwde manier? Of, hoe onderbouw je een intuïtie of een buikgevoel?

Op 25 november begeleid onze adviseur Ernst Jan een masterclass rationeel denken. We maken kennis met de diverse denkvoorkeuren waar we allemaal over beschikken. We leren over denkfouten (biases) en maken kennis met denkstappen die rationeel denken stimuleren. Ook zien we hoe rationeel denken past tussen creatief en spiritueel denkwerk. Het is aan de deelnemers om na deze dag te bepalen welk talent zij zelf hebben en welke denkvorm zij willen versterken door meer ervaring, kennis en inzicht op te doen. 

Datum: 25 november 2022 | Tijd: 09.00 - 17.00 uur | Locatie: Courtyard building, Utrecht

Deze masterclass is uitsluitend bedoeld voor Young Professionals.

*Aan de masterclass zijn geen kosten verbonden.

Zien we jou de 25e? 

De inschrijving voor deze masterclass is gesloten.

Lees meer over ons Young Professionals programma

Auteur

Afbeelding
Ernst Jan Reitsma
Ernst Jan Reitsma