Met grotere en kleinere gemeenten om de tafel

Rijnconsult organiseerde afgelopen januari twee ronde tafels voor gemeentesecretarissen en directieleden over sturingsvraagstukken. Eén voor kleinere en middelgrote gemeenten en één voor grote gemeenten (100.000+). 

Kleinere en middelgrote gemeenten
Adviseurs Bert Berghuis en Tjin Bremer spraken met Jean-Paul Ruyters (Reusel De Mierden), José van Aaken (Maashorst), Gert-Jan Bravenboer (Barendrecht), Ciska de Jong en Christian Visser (Harderwijk), Evert Jan Kruijswijk Jansen (Culemborg), Wouter Abee (Zaltbommel) en Aletta Barink (Houten) over sturingsconcepten in praktijk brengen, regionale samenwerking en organisatie-ontwikkeling. 

Grote gemeenten
Na inleidende inspiratie van Henk de Jong over zijn ervaringen als gemeentesecretaris in de grootste (Amsterdam) en kleinste (Saba) gemeente van Nederland wisselden onder leiding van adviseur Boris Gooskens, Dick Emmer (Zwolle), René Groen (Ede Wageningen), Rolf Sloots (Emmen), Maaike Pippel (Haarlem), Jan Peter Wassens (Deventer), Robert Reus (Alkmaar), Govert Schermers (Helmond) en Robert de Boer (Almere) ervaringen uit over vragen als: “Hoe krijg ik de matrix werkend en hoe houd ik het eenvoudig? Hoe verdeel ik de sturingstaken over de leidinggevende lagen en rolverdeling ertussen? Hoe verbinden we binnen met buiten? En waar stuur ik op als directie in een grote gemeente?” 

Meer over sturingsvraagstukken in ons dossier Besturing & inrichting

Grip op organisatie vraagt gevoel voor mensen

Auteur

Afbeelding
Tim Rosendahl
Tim Rosendahl