foto kantoor Rijnconsult

Vacature

Senior adviseur Binnenlands Bestuur   organisatie- inrichting en sturing
 

Werk jij graag aan complexe opdrachten op het vlak van strategie, organisatieontwerp en organisatieontwikkeling? Kom dan eens een kop koffiedrinken en kennismaken.

Voor ons team Binnenlands Bestuur zijn we nu op zoek naar een senior adviseur die zich wil richten op besturings- en inrichtingsvraagstukken. Ook als je als medior adviseur met ervaring op dit gebied je verder wilt ontwikkelen komen we graag met jou in contact.

Organisatie-inrichting en sturing

Jij vindt het leuk om te adviseren over top-, hoofd- en managementstructuren, sturingsfilosofie, rolverdeling en samenspel tussen sturende functies, binnen de context van (lokale) overheid. Dit kan in de vorm zijn van een organisatie-evaluatie, een ontwerpproces of in een reorganisatie, organisatieontwikkeling tot en met het ontvlechten en opzetten van een nieuwe (samenwerkings)organisatie. 

Bij Rijnconsult houden we niet van ‘hokjesdenken’. Elk project is maatwerk vanwege de complexiteit van de vraagstukken en daarnaast laten we ons mede leiden door de expertise en ervaring die elk teamlid inbrengt. Structuur is voor ons geen doel op zich, maar een middel om effectiviteit te bereiken, en we gaan voorbij de trends om echt tastbare resultaten te behalen. We werken graag interactief samen met onze klanten door middel van dialoogsessies of ontwerpgroepen met medewerkers, OR en management.

Diverse expertisegebieden

Naast dit expertisegebied vind je het interessant om deel te nemen aan verschillende opdrachten binnen ons team. We houden ons bezig met strategische toekomstverkenningen op politiek-bestuurlijk niveau, onderzoeken naar de realisatiekracht van ambtelijke organisaties en organisatie-evaluaties. Ook het verkennen, inrichten en verbeteren van samenwerkingen tussen verschillende organisaties, regio's en sectoren kunnen op jouw agenda komen te staan. 

Daarnaast zijn we veel betrokken bij het opzetten en begeleiden van veranderprocessen, leiderschapsprogramma's, de begeleiding van colleges en MT’s en het ontwerpen en realiseren van dienstverleningsvisies, bijvoorbeeld rondom de toegang van het sociaal domein en gebiedsgericht werken.

Werken bij team Binnenland Bestuur

Onze klantenkring omvat een diversiteit aan gemeenten, variërend van klein tot groot, intergemeentelijke organisaties, waterschappen, publieke uitvoeringsorganisaties en ministeries. Ook de variëteit aan opdrachten is groot. 

Een werkweek bij ons is nooit saai. Je zou kunnen werken aan het opstellen van een offerte voor een gemeente, het uitwerken van een rapportage voor een samenwerkingsverband of evaluaties uitvoeren met opdrachtgevers. Netwerken met stakeholders, lunchen met collega's of evenementen bezoeken. Deze evenementen kun je ook zelf organiseren. Je bent compleet zelfstandig in hoe je je werk indeelt en uitvoert. 

Wat doen wij?

Rijnconsult is een middelgroot, informeel en mensgericht organisatieadviesbureau. We zijn trots op onze diamant rating in management consultancy, te midden van de grote internationale bureaus. Dat komt door onze hoge klanttevredenheid, kwaliteitsgerichtheid, aandacht voor leren en ontwikkelen, en eigenaarschap van de medewerkers. 

We zijn een Rijnlands bureau in onze manier van organiseren en doen. De teams zijn zelfsturend en iedereen heeft een teamrol voor het geheel. Alle medewerkers, van ondersteuning tot partners, zijn mede-eigenaar, samen voor 100%. En we kiezen zelf uit ons midden de directie voor een periode van vier jaar.

Onze opdrachten strekken zich uit over verschillende maatschappelijke sectoren. Naast Binnenlands Bestuur zijn dat Agri & Food, Onderwijs, Real Estate en Zorg. We werken in afwisselende projectteams om de vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. Naast organisatieadvies is Rijnconsult onder het label Rieken & Oomen actief op het gebied van interim-management en werving en selectie. Met de spin-off Jetzt worden getalenteerde young professionals op opdrachten met maatschappelijk impact geplaatst.

Wat bieden we jou?

We bieden je mooie opdrachten, interessante opdrachtgevers en een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. 

We hebben een fijne thuisbasis met ons kantoor in Utrecht. Je komt te werken in een bijzonder bureau met gedreven collega’s. Een mooie mix van ervaren, doorgewinterde adviseurs en frisse, jonge mensen. We helpen elkaar. Je kunt bij ons echt jezelf zijn. 

We hebben diverse opleidingsdagen en sociale events en we investeren veel in de verbinding tussen de adviseurs. Bijvoorbeeld door de maandelijkse inspirerende kantoordag met elkaar. Ook gaan we ieder jaar een paar dagen op de hei met alle adviseurs. We werken hard maar er is ook ruimte voor ontspanning.

Werken bij Rijnconsult - een sfeerbeeld

Wat vragen we van jou?

Je bent gewend zelfstandig contacten te onderhouden met opdrachtgevers en verantwoordelijk te zijn voor de aansturing van het projectteam. Je bent een inspirerende sparringpartner voor bestuurders en management en je begrijpt hun denk- en leefwereld. Hierbij weet je goed te bewegen in een bestuurlijk-ambtelijke context.

Je bent participatief en doortastend, inhoudelijk sterk en je krijgt mensen in beweging. Jij hebt je zaken graag goed voor elkaar, ook op commercieel gebied. Je vindt het leuk om samen met collega’s en zelfstandig verder te bouwen aan je netwerk. Acquisitie in de markt te plegen en hoogwaardige adviesopdrachten uit te voeren is voor jou vanzelfsprekend.
 

Om succesvol invulling te kunnen geven aan de functie zijn de volgende zaken belangrijk:

•    Je beschikt over advieservaring, bij voorkeur in consultancy of als strategisch adviseur in complexe overheidsorganisatie;
•    Je hebt ervaring en affiniteit met (her)inrichting van (gemeentelijke) overheidsorganisaties;
•    Je hebt een afgeronde academische opleiding en een achtergrond in bedrijfskunde, organisatiewetenschap, strategisch HRM en/of aantoonbare ervaring in organisatiekundige vraagstukken;
•    Je hebt affiniteit met marketing en sales.

Je past goed bij ons als je een ondernemende onafhankelijke denker bent met een stevige, originele persoonlijkheid. Humor en lef wordt ook zeer gewaardeerd.

Een perfecte match?

Als wij het bureau zijn dat jij zoekt, stuur ons dan je cv en motivatie. Geef daarin duidelijk aan wat jouw advieservaring is, in welke markten, op welke inhoudelijke thema’s en welke commerciële ervaring je hebt. Wanneer je cv en motivatie aansluiten bij ons profiel, maken wij graag nader kennis. In dat gesprek neem jij de ruimte om te onderzoeken of Rijnconsult bij je past en doen wij dat ook. Daarna volgen 1 of 2 sollicitatiegesprekken met collega’s op kantoor, een dag met een assessment en een persoonlijke business case, en ten slotte een arbeidsvoorwaardengesprek.

Reageer op deze functie 

Uitgelicht