Heidedagen 2022

Vacature

Senior adviseur Binnenlands Bestuur

Wegens groei van Rijnconsult zoeken wij een nieuwe collega om onze markt Binnenlands Bestuur verder uit te bouwen. Heb je minimaal 7 jaar werkervaring als projectmanager of adviseur? Ben je ondernemend, verbindend, een stevige persoonlijkheid, relatiegericht en commercieel ingesteld? Dan zijn we op zoek naar jou en ontmoeten je graag!

Team Binnenlands Bestuur bij Rijnconsult

Rijnconsult is het adviesbureau waar je kunt werken aan uitdagende en complexe vraagstukken. Het team Binnenlands Bestuur werkt voornamelijk voor gemeenten, waterschappen en publieke uitvoeringsorganisaties. Ons dagelijks werk bestaat uit adviseren over en begeleiden van intergemeentelijke samenwerking, organisatieontwikkeling, herinrichting van de topstructuur, of het uitvoeren van doorlichtingen. We zoeken senior adviseurs die de leiding nemen over dit soort projecten en de ervaring hebben ze uit eigen netwerk van bestuurders, gemeentesecretarissen en directeuren te acquireren.

Werken bij Binnenlands Bestuur

We werken veel in teamverband, ook met collega’s van andere bureaus en zelfstandig gevestigde adviseurs. Senior adviseurs die bij ons komen werken kiezen bewust voor een middelgroot gerenommeerd bureau waarvan ze mede-eigenaar worden, om de liefde voor het ambacht terug te vinden, te werken aan hun persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling en samen te werken met professionals op medior en senior niveau.
 
Rijnconsult heeft een stevige focus op het binnenlands bestuur, maar is ook actief in zorg, agri-food, real estate en onderwijs. Mensen die bij ons werken vinden het leuk om ook af en toe in andere sectoren te adviseren. Naast organisatieadvies is Rijnconsult onder het label Rieken & Oomen actief op het gebied van interim-management en werving en selectie. Klanten waarderen ons advieswerk met een 8,4.

Wat vragen wij van jou?

Je bent enthousiast en gemotiveerd om samen met het team te ontwikkelen, waarbij je inhoudelijke vraagstukken afwisselt met contact met opdrachtgevers. Hierbij weet je goed te bewegen in een politiek bestuurlijke context. Je bent ondernemend, gedreven, onafhankelijk in je mening, hebt een stevige, originele persoonlijkheid, humor en lef. Je bent een prettige persoon om mee te werken en blijft jezelf ontwikkelen. Je bent inhoudelijk sterk en krijgt mensen in beweging en zaken voor elkaar, ook op commercieel gebied. Je bent in staat om samen met collega’s en zelfstandig verder te bouwen aan je netwerk en het te onderhouden, acquisitie in de markt te plegen en hoogwaardige adviesopdrachten uit te voeren. Je hebt een academische opleiding afgerond. Daarnaast verwachten we dat je op basis van je commerciële ervaring en netwerk direct bijdraagt aan het verwerven van opdrachten.

Om succesvol invulling te kunnen geven aan deze functie zijn de volgende competenties belangrijk:

  • Advieservaring en een actief netwerk op bestuursniveau in het binnenlands bestuur is een must.
  • Sterke analytische vaardigheden.
  • Strategisch vermogen en vertaalslag kunnen maken van strategie naar operationele processen en systemen.
  • Zowel zelfstandig complexe problemen te doorgronden, als in teamverband vormgeven van oplossingen.
  • Ervaring met cross-selling en consultative selling.
  • Je hebt een academische opleiding afgerond, bijvoorbeeld bedrijfskunde en/of bestuurskunde.

Wat bieden wij jou?

Je komt bij diverse organisaties in met name het binnenlands bestuur over de vloer. Met jouw kennis van de betreffende sector én scherpe analyses, weet je kernachtig het vraagstuk te duiden en de opdrachtgever mee te nemen in het vormgeven van de juiste aanpak. Jouw dag ziet er nooit hetzelfde uit. In een gemiddelde week ben je bijvoorbeeld bezig met het opstellen van een offerte voor een gemeente, uitwerken van een rapportage voor een samenwerkingsverband, het voeren van netwerkgesprekken, lunchen met collega’s, bezoeken of organiseren van een event, evaluatie met een opdrachtgever, een workshop over bijvoorbeeld energietransitie, wicked problems voor gemeenten en intern overleg. Onze thuisbasis is een door onszelf ingerichte vleugel in het Courtyard Building in Utrecht, daar ontmoeten we elkaar, sowieso op de maandelijkse kantoordag en kun je gratis fitnessen. Maar we kennen ook elk Nederlands tankstation en werken regelmatig thuis – al dan niet in pyjama- aan de keukentafel. 

Wat kun je nog meer van ons verwachten?

Wij werken hard en vinden een gezonde werk-privé balans belangrijk. Er heerst een informele team-sfeer. Enthousiasme en initiatief worden erg gewaardeerd. Wij zijn een plek waar je alle ruimte en support krijgt om jezelf te ontwikkelen. Ook sluit je je aan bij ons team binnenlands bestuur. Rijnconsult is lid van de raad van Organisatie Adviesbureaus (ROA). Alle medewerkers zijn mede-eigenaar van Rijnconsult. Iedereen krijgt de kans om een deel van Rijnconsult te kopen. De winst verdelen wij aan het eind van het jaar met z’n allen. Dat vinden wij wel zo eerlijk.

Naast de diverse opdrachtgevers bieden we je ook inspirerende collega's en uitgebreide (secundaire) arbeidsvoorwaarden met aandacht voor jouw wensen. We zijn een kennisintensieve organisatie waar leren en professionele ontwikkeling belangrijke aspecten zijn van jouw loopbaanpad bij ons. In dat kader neem je deel aan (interne) trainingen, zowel gericht op soft skills als vakinhoudelijk. Daar hoort ook bij dat je je in kunt zetten voor verschillende netwerken, diversiteit, innovatie en/of recruitment als onderdeel van jouw functioneren in onze organisatie.

Een perfecte match?

Als wij het bureau zijn dat jij zoekt, stuur ons dan je cv en motivatie. Geef daarin duidelijk aan wat jouw advieservaring is, in welke markten, op welke inhoudelijke thema’s en welke commerciële ervaring je hebt. Wanneer je cv en motivatie aansluiten bij ons profiel, maken wij graag nader kennis. In dat gesprek neem jij de ruimte om te onderzoeken of Rijnconsult bij je past en doen wij dat ook. Daarna volgen 1 of 2 sollicitatiegesprekken met collega’s op kantoor, een dag met een assessment en een persoonlijke business case, en ten slotte een arbeidsvoorwaardengesprek.

Reageer op deze functie 

Uitgelicht