voedseltransitie

Voedseltransitie

Samen maken we het werkend

De voedseltransitie is een transitie naar een duurzaam voedselsysteem. Van bedrijven en organisaties wordt verwacht dat zij een actieve rol spelen bij de urgente duurzaamheidsthema’s als eiwittransitie en de energietransitie. De ontwikkelingen zijn dusdanig complex dat geen enkele organisatie dit alleen kan oppakken. Als Rijnconsult ondersteunen we al 20 jaar bedrijven en organisaties in agrifood bij de transitie naar een duurzamere voedsel-, grondstof en energievoorziening. Wij vormen de stille kracht achter deze veranderingen en brengen visie, verwondering in combinatie met 'vuile handen'. Samen maken we het werkend!

Typische klantvragen

Whitepaper met 5 succesfactoren om de voedseltransitie te versnellen

De voedseltransitie zal ertoe leiden dat de wijze waarop wij ons voedsel produceren en consumeren het komende decennium ingrijpend zal veranderen. Oftewel: business as un-usual. Issues als toenemend overgewicht, voedselverspilling, afname van biodiversiteit en klimaatverandering, illustreren de noodzaak van de voedseltransitie.

De ambitie is om van bewegingen naar daadwerkelijke verandering te komen en van winst naar waarde. Oftewel, werkelijk een voedseltransitie/ eiwittransitie realiseren en een duurzaam voedselsysteem bereiken. Maar wat zijn de succesfactoren om versneld naar de eindstreep te komen?

In onze whitepaper gaan wij dieper in op deze succesfactoren en andere elementen van de voedseltransitie, zoals wat je er zelf als organisatie aan kunt doen.

Resultaat

We maken nu kleine stapjes waarmee we de hele markt uitdagen om mee te lopen.
Met onze nieuwe netwerkpartners kunnen we eindelijk de transitie goed in gang zetten

Uitgelicht

Sparren met onze experts?

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen?