Assessments

Een assessment bij Rijnconsult is altijd maatwerk. We maken gebruik van een grote diversiteit aan persoonlijkheidsvragenlijsten, capaciteitentesten en indien gewenst rollenspellen en casuïstiek. Hierdoor kunnen we kostenefficiënt het door u gewenste selectie- en/of ontwikkelassessment samenstellen, passend bij uw vraag, zodat u een helder antwoord krijgt.
 

De assessoren van Rijnconsult zijn ervaren adviseurs, gespecialiseerd in het leggen van de verbinding tussen het individu en de gewenste organisatieontwikkeling. Een biografisch interview en een op maat ontworpen rapport zijn onderdeel van dit assessment.

Assessments worden onder andere ingezet:

  • ter ondersteuning bij in, - door- en uitstroom vraagstukken
  • in het kader van werving & selectie
  • bij een interne selectie procedure bijvoorbeeld in het kader van een reorganisatie of fusie
  • als startpunt van een coach-of ontwikkeltraject
  • als startpunt van een loopbaan (her) oriëntatie traject
  • als 0-meting bij een management development traject
  • als onderdeel van een teamontwikkeltraject of samenwerkingsvraagstuk.

Rijnconsult biedt diverse soorten assessments:

Selectie assessment

Het doel van dit assessment is om een helder en eenduidig advies te geven aan de opdrachtgever over de geschiktheid van de kandidaat voor een bepaalde functie. Het assessment bestaat uit diverse persoonlijkheidsvragenlijsten en capaciteiten testen die in combinatie met een diepgaand interview tot een onderbouwd advies leiden.
  

Ontwikkelassessment

Ook dit assessment bestaat uit diverse persoonlijkheidsvragenlijsten en capaciteiten testen, in combinatie met een diepgaand interview maar het primaire doel bij dit assessment is om te komen tot een persoonlijk op de kandidaat afgestemd ontwikkeladvies. De nadruk zal tijdens het assessment liggen op het ontwikkelpotentieel van de kandidaat.
 

Selectie-ontwikkel assessment

Het is mogelijk bovenstaande assessments te combineren. Het resultaat zal een advies zijn over de mate van geschiktheid van een kandidaat voor een bepaalde rol, met daarbij een indicatie van het ontwikkelpotentieel van de kandidaat binnen die rol en een maatwerk ontwikkeladvies.

Change agent assessment in het kader van Lean management

Het succes van Lean management op de lange termijn wordt mede bepaald door de kwaliteit van uw change agents. Het is dus zinvol stil te staan bij de keuze van deze change agents. Door onze jarenlange ervaring met het implementeren van Lean, hebben we goed zicht op de benodigde competenties die een change agent succesvol maken. Dit assessment focust specifiek op die competenties.

>> Meer informatie over Assessments bij Change Agents 

Assessment voor RvT & Commissarissen

Toezichthouders en commissarissen moeten hun werk doen in een steeds complexer wordend krachtenveld van overheid, markt en samenleving. Een evenwichtige samenstelling van de Raad van Toezicht, een harmonieuze opbouw van kennis, kunde en karakters en een goede samenwerking met de Raad van Bestuur zijn van belang voor het succes van een Raad van Toezicht. Bij dit assessment voor RvT en Commissarissen maken we eerst een analyse van de al aanwezige kennis en competenties bij de zittende leden en gebruiken we deze informatie bij het assessment van de kandidaat. 
 

Leaflet met meer informatie

  
 >> Download onze leaflet over Assessments in het algemeen


 

'Rijnconsult is in staat om in korte tijd de persoon achter de medewerker te achterhalen en die te plaatsen in de context, cultuur, structuur en ambities van de organisatie.'

Rijnconsult leestip

Heeft u weleens geprobeerd een assessment te manipuleren? Als assessor van onder andere functionarissen binnen...
Door:
Marèns Evers