Europees onderzoek naar zelfsturende teams; doet u mee?

Een relatief gedateerd verschijnsel in managementland staat opnieuw volop in de aandacht. Nu niet (alleen) vanuit de behoefte aan operational excellence, maar vanuit de behoefte aan wendbaarheid en medewerkertevredenheid of als antwoord op digitalisering en democratisering van organisaties. Wat betekent deze hernieuwde interesse voor zelfsturende teams? Is dit inderdaad van belang voor het realiseren van wendbaarheid? En kan hiermee zowel operational excellence als wendbaarheid tegelijkertijd gerealiseerd worden?

Inspiratie uit andere landen

In een groot Europees onderzoek in meer dan 11 landen gaan we op zoek naar de achterliggende drijfveren, (beoogde) resultaten, valkuilen en succesverhalen van zelfsturende teams. Hierbij besteden we aandacht aan de samenstelling en ontwerp van het team én aan de organisatorische context. Wat betekent dit voor de rol en kracht van de hiërarchische organisatie? En welk type leiderschap past hierbij? Of betekent zelfsturing het einde van positioneel leiderschap en spreken we straks alleen nog maar over collectief leiderschap?

Allied Consultants Europe

Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met onze Europese ACE-partners. ACE, Allied Consultants Europe, is een Europese alliantie van elf adviesbureaus, waaronder Rijnconsult, met ruim 20 kantoren wereldwijd. ACE is voor ons een inspiratiebron om te zorgen dat onze kennis en ervaring voorop de golf blijven. Daarbij stelt het ons in staat om onze klanten te helpen met internationale vraagstukken.

Doet u mee?

We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan ons Europese onderzoek naar zelfsturing en autonomie in teams. Het invullen van de vragenlijst kost maximaal 10 minuten. Als dank voor deelname sturen we u kosteloos de uitkomsten van het onderzoek toe. Klik hier voor de vragenlijst (en kies dan voor de taal van uw voorkeur). 

Heeft u vragen over zelfsturende teams of dit onderzoek? Neem dan gerust contact op met onze adviseur Mark Nijssen