Collegas

Vacature

Senior adviseur Rijnconsult

Wegens groei van Rijnconsult zoeken wij een nieuwe collega om onze markten verder uit te bouwen. Heb je minimaal 7 jaar werkervaring als projectmanager of adviseur? Ben je ondernemend, verbindend, een stevige persoonlijkheid, relatiegericht en commercieel ingesteld? Dan zijn we op zoek naar jou en ontmoeten je graag!

Werken bij Rijnconsult

Rijnconsult is het adviesbureau waar je kunt werken aan uitdagende en complexe vraagstukken. We zoeken senior adviseurs die de leiding nemen bij projecten en de ervaring hebben ze uit eigen netwerk van bestuurders en directeuren te acquireren.  


We werken veel in teamverband, ook met collega’s van andere bureaus en zelfstandig gevestigde adviseurs. Adviseurs die bij ons komen werken kiezen bewust voor een middelgroot gerenommeerd bureau waarvan ze mede-eigenaar worden, om de liefde voor het ambacht terug te vinden, te werken aan hun persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling en samen te werken met professionals op medior en senior niveau.

Onze focus

Rijnconsult heeft de focus op een aantal kernmarkten; binnenlands bestuur, zorg, agri-food, real estate, leren & ontwikkelen. Mensen die bij ons werken vinden het leuk om ook af en toe in andere sectoren te adviseren. Naast organisatieadvies is Rijnconsult onder het label Rieken & Oomen actief op het gebied van interim-management en werving en selectie. Klanten waarderen ons advieswerk met een 8,4.

Wat vragen wij van jou?

Je bent enthousiast en gemotiveerd om samen met het team te ontwikkelen, waarbij je inhoudelijke vraagstukken afwisselt met contact met opdrachtgevers. Hierbij weet je goed te bewegen in een complexe omgeving. Je bent ondernemend, gedreven, onafhankelijk in je mening, hebt een stevige, originele persoonlijkheid, humor en lef. Je bent een prettige persoon om mee te werken en blijft jezelf ontwikkelen. Je bent inhoudelijk sterk en krijgt mensen in beweging en zaken voor elkaar, ook op commercieel gebied. Je bent in staat om samen met collega’s en zelfstandig verder te bouwen aan je netwerk en het te onderhouden, acquisitie in de markt te plegen en hoogwaardige adviesopdrachten uit te voeren. Je hebt een academische opleiding afgerond. Daarnaast verwachten we dat je op basis van je commerciële ervaring en netwerk direct bijdraagt aan het verwerven van opdrachten.

Om succesvol invulling te kunnen geven aan deze functie zijn de volgende competenties belangrijk:

  • Advieservaring en een actief netwerk op bestuursniveau in een van onze kernmarkten is een must.
  • Sterke analytische vaardigheden.
  • Strategisch vermogen en vertaalslag kunnen maken van strategie naar operationele processen en systemen.
  • Zowel zelfstandig complexe problemen te doorgronden, als in teamverband vormgeven van oplossingen.
  • Ervaring met cross-selling en consultative selling.
  • Je hebt een academische opleiding afgerond, bijvoorbeeld bedrijfskunde en/of bestuurskunde.

Wat bieden wij jou?

Je komt bij diverse organisaties over de vloer. Met jouw kennis van de betreffende sector én scherpe analyses, weet je kernachtig het vraagstuk te duiden en de opdrachtgever mee te nemen in het vormgeven van de juiste aanpak. Jouw dag ziet er nooit hetzelfde uit. In een gemiddelde week ben je bijvoorbeeld bezig met het opstellen van een offerte, een strategie aan het bepalen voor een samenwerkingsverband, het voeren van netwerkgesprekken, lunchen met collega’s, bezoeken of organiseren van een event, zelf een workshop aan het geven, aan het evalueren met een opdrachtgever, wicked problems aan het verkennen en intern kennis uit te wisselen. Onze thuisbasis is een door onszelf ingerichte vleugel in het Courtyard Building in Utrecht, daar ontmoeten we elkaar, sowieso op de maandelijkse kantoordag en kun je gratis fitnessen. Maar we kennen ook elk Nederlands tankstation en werken regelmatig thuis – al dan niet in pyjama- aan de keukentafel.

Wat kun je nog meer van ons verwachten?

Wij werken hard en vinden een gezonde werk-privé balans belangrijk. Er heerst een informele team-sfeer. Enthousiasme en initiatief worden erg gewaardeerd. Wij zijn een plek waar je alle ruimte en support krijgt om jezelf te ontwikkelen. Ook sluit je je aan bij ons team binnenlands bestuur. Rijnconsult is lid van de raad van Organisatie Adviesbureaus (ROA). Alle medewerkers zijn mede-eigenaar van Rijnconsult. Iedereen krijgt de kans om een deel van Rijnconsult te kopen. De winst verdelen wij aan het eind van het jaar met z’n allen. Dat vinden wij wel zo eerlijk.

Naast de diverse opdrachtgevers bieden we je ook inspirerende collega's en uitgebreide (secundaire) arbeidsvoorwaarden met aandacht voor jouw wensen. We zijn een kennisintensieve organisatie waar leren en professionele ontwikkeling belangrijke aspecten zijn van jouw loopbaanpad bij ons. In dat kader neem je deel aan (interne) trainingen, zowel gericht op soft skills als vakinhoudelijk. Daar hoort ook bij dat je je in kunt zetten voor verschillende netwerken, diversiteit, innovatie en/of recruitment als onderdeel van jouw functioneren in onze organisatie.

Een perfecte match?

Ben je enthousiast? Solliciteer dan direct door je motivatiebrief met CV te sturen. Mail deze naar henriette.vanlente@rijnconsult.nl. Als je CV en motivatie aansluiten op ons profiel maken wij graag nader kennis. In dat gesprek neem jij de ruimte om te onderzoeken of Rijnconsult bij je past en doen wij dat ook. Daarna volgen 1 à 2 sollicitatiegesprekken met collega’s op kantoor, een dag met een assessment en een persoonlijke business case, en tenslotte een arbeidsvoorwaardengesprek. Meer info nodig? Bel ons op (0) 30 298 42 50.

Ook werken bij een bedrijf waar iedereen mede-eigenaar is en maatschappelijke impact telt?

Uitgelicht