Zelfsturing

Het grote voordeel van zelfsturing is dat de professional zijn kwaliteiten ten volste kan ontwikkelen en hierdoor efficiënt op de klantvraag in kan spelen. Veel zorginstellingen en ook gemeentes zijn hiernaar op zoek en vinden in zelfsturende teams, of variaties hierop, het antwoord. Rijnconsult helpt graag bij deze uitdaging. We hebben veel expertise op dit gebied, dankzij ons Europese onderzoek en ervaringen bij diverse organisaties.

Het invoeren van zelfsturing is een complex proces. Het vraagt meer dan ‘simpelweg’ een managementlaag schrappen. Zelfsturing is maatwerk. Wij helpen u graag om te kijken welke vorm past bij uw organisatie, hoe de context van een team bijdraagt aan het succes en denken mee over hoe zelfsturing gefaseerd geïmplementeerd kan worden. Wij geloven er namelijk in dat door aandacht te geven aan alle verschillende aspecten van organisatie én team is het mogelijk om het volledige potentieel van autonome teams te realiseren.

What's in a name? Zefsturing of autonome teams

Er worden vele namen gegeven aan de trend waarbij teams meer autonomie krijgen om beslissingen te nemen werkwijzes te verbeteren. We geven de voorkeur aan de term autonome teams boven zelfsturende (of zelforganiserende) teams.

Belangrijkste reden hiervoor is dat autonomie een relatieve term is: de mate van autonomie voor een team. Zelfsturing wordt als een absolute term gebruikt.

Rijnconsult leestip

Het creëren van effectieve autonome teams is geen nieuw onderwerp voor veel organisaties. Maar de dynamiek...
Door:
Eeuwke Bremmer en Mark Nijssen
Het onderwerp ‘Zelfsturende teams' staat hoog op de managementagenda. Toch worstelen veel organisaties bij de...
Door:
Mark Nijssen
Als er één thema is waar organisaties mee bezig zijn, dan is het wel zelfsturing. ‘Fijn, zo’n team dat het...
Door:
Mark Nijssen