Organisatieadvies

Al bijna 40 jaar hebben wij ervaring op het gebied van organisatieadvies. Opdrachtgevers waarderen onze gedrevenheid en menselijke benadering. Daardoor bouwen we vaak zeer langdurige klantrelaties op en krijgen we een 8,4 als gemiddelde klantwaardering. Dat is de verdienste van onze adviseurs, die in staat zijn om heel pragmatisch complexe situaties begrijpelijk te maken. Zij staan ook voor ú klaar om samen op zoek te gaan naar uw oorspronkelijke doelen. Om deze vervolgens gezamenlijk met u te realiseren. 

Rollen adviseur, interimmer en coach lopen steeds meer door elkaar

In de praktijk zien wij de rollen van adviseur, interim manager en coach steeds meer door elkaar lopen. Veel van onze opdrachten zijn niet meer als exclusieve adviesopdrachten te kwalificeren. Een Management Development programma staat vaak in het teken van een cultuurverandering. Het ontwerpen van nieuwe processen en structuren gaat vaak gepaard met het ter plekke met betrokkenen implementeren van de vernieuwingen. Een gesprek met een opdrachtgever over een inhoudelijk project heeft vaak ook een individueel coachend karakter.

Wat is een goede organisatieadviseur?

Adviseren is in onze overtuiging ook een ambacht. Je leert het primair door het te doen samen met collega’s en hierop continu te reflecteren. Naast interne professionalisering op het gebied van adviesvaardigheden hebben veel van onze collega’s een opleiding gevolgd bij het SIOO, de VU of het IOD. Ons lidmaatschap van de Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) waarborgt de kwaliteit van onze basis.

'Er is eigenlijk geen verschil tussen inhoud of impact. Een advies is pas goed als het hand-in-hand gaat met het resultaat dat het moet opleveren. Het een kan niet zonder het ander.'