wandel coaching

Coaching

Coaching kan nodig zijn in een nieuwe functie, bij een conflict, functioneringsproblemen, loopbaanvragen, enzovoort. Eigenlijk in alle gevallen als iemand de behoefte heeft na te denken over een keuze, de behoefte heeft een probleem op te lossen of iets nieuws wil leren of ontwikkelen. Topsporters, musici of andere toppers krijgen elke dag coaching en dan gericht op het gewone werk. 

Door ons als (objectieve) externe in te schakelen, verlaag je de drempel voor medewerkers om barrieres te doorbreken of om zaken helder te krijgen.  Als werkgever laat je door het inzetten van een coachingstraject zien dat je betrokken bent bij je werknemers en betrokken medewerkers leveren veel meer op. Ze zijn gemotiveerder en minder vaak ziek.

Typische klantvragen

Het coachingstraject

Een coachingtraject start met een intake waarin de coachvraag wordt verkend en de haalbaarheid van coaching wordt onderzocht (klik tussen coach en medewerker). De intake leidt tot een plan van aanpak (al dan niet besproken met de leidinggevende). Dan volgen doorgaans 4 tot 6 bijeenkomsten van 1,5 – 2 uur. De coachee maakt steeds een kort verslag van de bijeenkomst. De coaching wordt afgerond met een concreet actieplan waar de medewerker verantwoordelijk voor is.

 

Uitgelicht

Sparren met onze experts?

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen?