wandel coaching

Coaching traject

Een coaching traject kan nodig zijn in een nieuwe functie, bij een conflict, functioneringsproblemen, loopbaanontwikkeling vraagstukken, enzovoort. Eigenlijk in alle gevallen als iemand de behoefte heeft na te denken over een keuze, de behoefte heeft een probleem op te lossen of iets nieuws wil leren of ontwikkelen. Topsporters, musici of andere toppers krijgen elke dag coaching en dan gericht op het gewone werk.

Door ons als (objectieve) externe in te schakelen, verlaag je de drempel voor medewerkers om barrières te doorbreken of om zaken helder te krijgen.  Als werkgever laat je door het inzetten van een coaching traject voor werknemers zien dat je betrokken bent bij je personeel en betrokken medewerkers leveren veel meer op. Ze zijn gemotiveerder en minder vaak ziek.

Typische klantvragen

Het coaching traject

Een coaching traject start met een intake waarin de coachvraag wordt verkend en de haalbaarheid van coaching wordt onderzocht (klik tussen coach en medewerker). De intake leidt tot een plan van aanpak (al dan niet besproken met de leidinggevende). Dan volgen doorgaans 4 tot 6 bijeenkomsten van 1,5 – 2 uur. De coachee maakt steeds een kort verslag van de bijeenkomst. Het coaching traject wordt afgerond met een concreet actieplan waar de medewerker verantwoordelijk voor is.

Naast individuele coaching biedt Rijnconsult ook overkoepelende organisatie coaching trajecten aan.

 

Uitgelicht

Sparren met onze experts?

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen?